Στις 27 Σεπτεμβρίου άρχισαν μαθήματα σε όλα τα σχολεία που ίδρυσε η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, λειτουργώντας στο πλαίσιο του Ιδρύματος “Πνεύμα της Αγάπης”. Φέτος, η έναρξη των μαθημάτων δεν έγινε μέσω διαδικτύου, αλλά και πάλι με κανόνες και περιορισμούς που υπαγορεύονται από την κατάσταση της πανδημίας, που συνεχίζεται. Έτσι, το εκπαιδευτικό προσωπικό εμβολιάστηκε υποχρεωτικά, ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις είναι περιορισμένος κλπ.

Η εκπαίδευση των νεότερων γενεών, όχι μόνο πνευματικά μέσω της κατήχησης, αλλά και μέσω των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που έχει δημιουργήσει η εκκλησία, ήταν πάντα ένας από τους κύριους στόχους. Όλα βασίζονται στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται και τα κεφάλαια που παρέχονται από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο.

Πρώτα άνοιξαν τις πόρτες τους τα νηπιαγωγεία προσχολικής εκπαίδευσης, όπου φοιτούν περίπου 700 παιδιά απ’ όλη τη χώρα.
Στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια αυτής της σχολικής χρονιάς φοιτούν περίπου 2.000 μαθητές, ενώ υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εγγραφές. Αυτό δεν είναι μόνο συνέπεια των υψηλών αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν στις εξετάσεις, αλλά οφείλεται και στο σύγχρονο περιβάλλον των σχολείων, καθώς και την πειθαρχία, η οποία δημιουργεί ηρεμία και ασφάλεια σε μαθητές και γονείς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Σε όλη τη χώρα, μαθήματα ξεκίνησαν και στα προ-πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα, που έχει ιδρύσει η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας: 9ετές σχολείο και αλβανο-αμερικανικό σχολείο «Πρωταγωνιστές» στα Τίρανα, 9ετές ελληνο-αλβανικό σχολείο “Πνεύμα της Αγάπης”, κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Δυρράχιο, το 9ετές σχολείο και αλβανο-ελληνικό λύκειο στο Αργυρόκαστρο, το Λύκειο “Πλάτων” στην Κορυτσά, το Επαγγελματική γυμνάσιο και το Γενικό λύκειο “Απόστολος Παύλος” στη Μεσοποταμία και το σχολείο «Τίμιος Σταυρός» στο Αργυρόκαστρο.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.