Ευρείας κλίμακας εργασίες ανακαίνισης άρχισαν στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Όπως αναφέρει to Radio Varna, οι εργασίες προβλέπουν την επιχρύσωση της στέγης και του τρούλου του Ναού, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από τον επιχειρηματία Ντ. Ζέλεφ.

Το συνολικό κόστος των επισκευών ανέρχεται σε 2,6 εκατομμύρια λέβα εκ των οποίων οι 400.000 θα καλυφθούν από την κυβέρνηση και τον δήμο και τα υπόλοιπα από τον επιχειρηματία.

Ο Καθεδρικός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Βάρνας είναι ο μεγαλύτερος χριστιανικός ναός στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας και ο τρίτος μεγαλύτερος σε όλη τη χώρα (μετά τον Καθεδρικό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια και τον Καθεδρικό του Αγίου Δημητρίου στο Βιδίνιο).
Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε από τον Πρίγκιπα και μονάρχη της Βουλγαρίας Αλέξανδρο στις 22 Αυγούστου 1880 με τελετή και προσευχή μπροστά σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος Βουλγάρων και Αρμενίων. Εκείνη την ημέρα ο πρίγκιπας έδωσε αμνηστία σε όλους τους φυλακισμένους στη Βάρνα που είχαν λιγότερους από τρεις μήνες ποινής να εκτίσουν ακόμα.

Η αφιέρωση του ναού στην Κοίμηση της Θεοτόκου έγινε στην μνήμη της συζύγου του Ρώσου Τσάρου Μαρίας Αλεξάντροβνα, ευεργέτιδας της Βουλγαρίας και θείας του Βούλγαρου Πρίγκιπα Αλεξάνδρου, η οποία είχε προσφάτως αποβιώσει.

Τα θυρανοίξια και η πρώτη λειτουργία στον καινούργιο ναό τελέσθηκαν στις 30 Αυγούστου 1886.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.