Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 1ης Κατασκηνωτικής περιόδου, κατά την οποία φιλοξενήθηκαν 150 παιδιά Δημοτικού, με την χάρη του Θεού άρχισε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η 2η Κατασκηνωτική περίοδος, στην οποία φιλοξενούνται 120 παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το πρωί της Τρίτης 10 Ιουλίου επισκέφθηκε τους όμορφους χώρους των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας και ευρέθη κοντά και στα στελέχη και στα παιδιά για να τους απευθύνει τον πατρικό του λόγου και να συνομιλήσει μαζί τους.

Ο Ποιμενάρχης μας συνάντησε τα παιδιά στην τραπεζαρία και τους ανέπτυξε με απλό και καταληπτό τρόπο το θέμα, το οποίο έχει επιλεγεί για την φετινή κατασκηνωτική χρονιά και είναι : «Τα Μυστήρια της Εκκλησίας, έκφραση της αγάπης του Θεού».

Μετά την ανάπτυξη του θέματος ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις πατρικές του συμβουλές προς τα παιδιά ώστε αυτές οι λίγες μέρες στην κατασκήνωση να τους δώσουν τα κατάλληλα εφόδια της Αγάπης του Χριστού, τα οποία και θα τα συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή. Τα προέτρεψε δε να έχουν την ελπίδα τους στον Κύριο και να ζουν κοντά στην Εκκλησία για να πετύχουν τους στόχους.

Τους διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά, ότι η Ιερά Μητρόπολις μας θα είναι πάντοτε προστάτης και αρωγός τους σε ότι χρειαστούν στην ζωή τους και θα έχει την αγκαλιά της πάντοτε ανοικτή.

Για αρκετοί ώρα ο Σεβασμιώτατος και τα παιδιά είχαν μια πολύ ευχάριστη συναναστροφή.
Συνεχάρη επίσης τον επί πέμπτη συνεχή χρονιά αρχηγό κ. Χρήστο Βάρσο, Στρατιωτικό και Θεολόγο, καθώς και όλα τα στελέχη για την ομαλή και ιδιαιτέρως ωφέλιμη για τα παιδιά ζωή της κατασκήνωσης, καθώς και για τον χρόνο που διαθέτουν τα στελέχη για να προσφέρουν την διακονία τους στα παιδιά της Μητροπόλεως μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε πρωί τελείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και έτσι τα παιδιά εκτός από το παιχνίδι και την διασκέδαση συμμετέχουν ενεργά και στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας διένειμε στον αρχηγό, στα στελέχη και σε όλα τα παιδιά ως ευλογία από μία εικόνα, διάφορες ευλογίες της Μητροπόλεως μας και από ένα ωφέλιμο πνευματικό βιβλίο.

Ευχήθηκε δε σε όλους να έχουν την ευλογία του Θεού πάντοτε στην ζωή τους και καλό υπόλοιπο της περιόδου και του καλοκαιριού.

Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου έκλεισε με την αναμνηστική φωτογραφία και με την προτροπή του προς όλα τα παιδιά, να μην ξεχνούν ποτέ τις φιλίες που δημιουργούνται στην κατασκήνωση, διότι είναι ένας ισχυρός δεσμός αγάπης.

Άρχισε η 2η Κατασκηνωτική περίοδος Αγοριών στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδος

Άρχισε η 2η Κατασκηνωτική περίοδος Αγοριών στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδος

Άρχισε η 2η Κατασκηνωτική περίοδος Αγοριών στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδος


Άρχισε η 2η Κατασκηνωτική περίοδος Αγοριών στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.