Άρχισε και πάλι μετά από μεγάλα διαστήματα παύσης, λόγω τής πανδημίας , να λειτουργεί κανονικά στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου το «Σχολείο Οικογένειας».

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, έγινε η πρώτη, για την φετινή περίοδο , συνάντηση στην Ερμούπολη, στην κατάμεστη αίθουσα τού Μητροπολιτικού Ναού τής Μεταμορφώσεως.

Ο υπεύθυνος τού «Σχολείου Οικογένειας», π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, το οποίο ίδρυσε ο Σεβασμώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της αρχιερατείας του στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, ανέπτυξε το θέμα περί των πραγματικών αιτίων των συγκρούσεων και τσακωμών στις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικότερα μέσα στην οικογένεια.

Έγινε ένας πολύ γόνιμος και ζωντανός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και τού εισηγητή, και δόθηκε πολύ υλικό γιά αναστοχασμό, γιά προβληματισμό και γιά αυτοκριτική που είναι διαδικασίες, όχι μόνο χρήσιμες, αλλά και απαραίτητες για την πορεία κάθε ανθρώπου προς την αυτογνωσία.

Ο π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος , Ψυχοθεραπευτής, ειδικευμένος στην Οικογενειακή Θεραπεία, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το απόγευμα ομίλησε σε συνάντηση που είχε οργανώσει η Καθολική Επισκοπή Σύρου , σε αίθουσα τού ξενοδοχείου “Ερμής” σε νέα ζευγάρια, που είχαν δηλαδή τελέσει τον γάμο τους την τελευταία πενταετία.

Το γενικό θέμα των συναντήσεων αυτών, στις οποίες συμμετέχουν και μεικτά ζευγάρια, είναι “Φροντίζοντας τον Γάμο μας” .

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.