ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Για την έλευση του θαυματουργού Σταυρού με το τίμιο Ξύλο στην Εκκλησία των Αγίων Ακινδύνων αλλά και για θέματα επικαιρότητος μίλησε ο Αρχιμ. Αντώνιος Μαλούφ στον Πάνο Γκόρη και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Για τον θαυματουγρό σταυρό με το Τίμιο Ξύλο είπε:

Το Τίμιο Ξύλο του Κυρίου μας, μας δίνει δύναμη και παρηγοριά, σε δύσκολες στιγμές της ζωής του ανθρώπου ο Σταυρός είναι δύναμη.

Με την ευλογία του Θεοφιλ. Ρωγών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μας έφερε να προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο.

Έκανε δύο θαύματα πέρυσι , δυο θεραπείες ο Τίμιος Σταυρός. Να είμαστε πιστοί, ο Θεός θα μας βοηθήσει , δεν μας βαρέθηκε από τις αμαρτίες μας, είναι δίπλα μας.

Ο Σταυρός είναι καμάρι των πιστών όπως λέει η Εκκλησία μας. Είναι μέσα στη ζωή μας κάθε στιγμή . Διαμέσω του Σταυρού έρχεται η χαρά στον κόσμο.

Όταν μας κάνει τα θαύματα η παρουσία του Χριστού είναι ζωντανή.

Στην εποχή που ζούμε χρειάζεται ο κόσμος μια παρηγοριά και αυτή είναι ο Σταυρός.

Ποια η γνώμη σας για την πανδημία και το εμβόλιο; Πως βλέπετε την αναστολή και τι θα κάνετε αν σας αναγκάσουν να εμβολιαστείτε;

Κοιτάξτε αυτό το θέμα είναι προσωπικό και εμένα με προβληματίζει πάρα πολύ αυτός ο διαχωρισμός στο χώρο της Εκκλησίας, δηλαδή αν φοράς μάσκα ή όχι, αν θα κοινωνήσει σήμερα θα είναι ζωντανός την άλλη Κυριακή κλπ, αυτό με προβληματίζει πάρα πολύ.

Όλες οι πανδημίες που έχουν περάσει , ειχαμε πάντα τη βοήθεια του Θεού και των Αγίων .

Είδατε το θαύμα με το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στην Ευβοια με τη φωτιά. Όλα είναι θέμα πιστης.

Μας λέει ο γιατρός το ένα και το άλλο αλλά καμία σχέση με την πίστη μας, η πίστη μας πρέπει να είναι δυνατή, να πάμε πιο πολύ στην Εκκλησία , να είμαστε πιο πολύ χριστιανοί από ότι είμασταν. Να μην απομακρύνουμε τον κόσμο από την Εκκλησία. Βλεπω ότι ένα κομμάτι δεν έρχεται στην Εκκλησία. Τους φοβίζουν, ποιος τους λέει ότι δεν θα κολλήσουν στο μετρό ή στη λαική ή στο σουπερ μάρκετ που ψωνίζουν.

Η πίστη μας πρέπει να είναι ανώτερη. Εχουμε και άλλα προβληματα στη ζωή μας πιο δυνατά από την πανδημία. Η πανδημία θα φύγει αλλά αν φύγει η πίστη εκεί θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Οι ιερείς δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν.

Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους τους πιστούς. Καθόμαστε με όλους τους κοινωνούμε όλους.

Το λειτουργημα του κληρικού είναι και μέσα στον πόλεμο. Με συγκινεί ένας Ιερέας στην αστυνομία που πήγε να φέρει τρόφιμα στους πυροσβέστες, τους ευλογεί τους παρηγορεί.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή, κάνουμε τη δουλειά μας και ο Θεός θα κάνει τη δουλειά του σίγουρα.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.