Ως ειρηνοποιός και πρότυπο για χιλιάδες ανθρώπους περιγράφεται ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, επικεφαλής του τμήματος Διεθνών σχέσεων κα ανάπτυξης του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Δαμασκό της Συρίας.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος έχει αναπτύξει σημαντική δράση μέσω του οργανισμού του Πατριαρχείου Αντιοχείας, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης, της μεγαλύτερης που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στη Συρία.

Σε συνέντευξή του, μοιράζεται το πάθος του να βρίσκει τρόπους να βοηθά ανθρώπους από κάθε θρησκεία, σε μια περίοδο που οι χριστιανοί στην περιοχή διώκονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Το τμήμα Διεθνών σχέσεων κα ανάπτυξης ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 με την ευλογία του τότε Πατριάρχη Αντιοχείας ενώ το 2016 ο Πατριάρχης Αντιοχείας διόρισε τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο ως επικεφαλής του τμήματος.

Περιγράφοντας τη δομή και το έργο του Οργανισμού αναφέρει πως συναποτελείται από 44 αξιωματούχους από όλη τη Συρία, 38 κέντρα, και 1600 εργαζόμενους. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε περισσότερους από 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, συμπληρώνει.

Ο Οργανισμός εργάστηκε σκληρά από την πρώτη μέρα προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, εκπαίδευση, υγειονομική και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο οργανισμός προσλαμβάνει προσωπικό βάσει των αναγκών των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στηρίζοντάς τους στο να σταθούν ξανά στα πόδια τους και στοχεύει ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες και σε εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Προσεύχομαι για τη Συρία, οι άνθρωποι εδώ χρειάζονται ειρήνη και τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ολοκληρώνει.

 

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.