Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, ο οποίος επισκοπεί όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Αυγούστου 2021, μεγαλοπρεπής Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, ενώ συγχοροστατούσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη δυναμική παρουσία του προφήτου και ασκητού Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος κάλεσε τους ανθρώπους σε μετάνοια. Τούς προέτρεψε να αποταχθούν τον εγωισμό και τη σκληρότητά τους και να ακολουθήσουν τη ζωή της εσωτερικής ανακαίνισης.

«Το κήρυγμά του, επεσήμανε ο άγιος Γαλλίας, καλούσε σε διαφορετική θέαση του κόσμου. Ο Τίμιος Πρόδρομος υπήρξε ταυτόχρονα ασκητής, προφήτης, ιεροκήρυκας και μάρτυρας. Δε δίστασε να συγκρουστεί με κάθε είδους εξουσία και με το κατεστημένο της εποχής του. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι το ότι δεν έχασε ποτέ το στόχο του που ήταν η συμβολή του στο σχέδιο του Θεού. Είχε απόλυτη συναίσθηση της αποστολής του».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας υπόμνησε ότι αποτελεί παράδοση της τοπικής Εκκλησίας να τιμάται ο Τίμιος Πρόδρομος μαζί με τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού απότμημα του οποίου φυλάσσεται στο Επισκοπείο.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να διατυπώσει τη χαρά του για την παρουσία του νέου Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Δημητρίου, ο οποίος υπήρξε σπλάχνο της τοπικής Εκκλησίας και διάκονος του μακαριστού κυρού Διονυσίου.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε στο Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο κάνοντας μνεία ευγνωμοσύνης για τις δωρεές του προς την Τοπική Εκκλησία και το λαό της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.