ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ιερά Μονή Γοργοϋπηκόου στην Ιωνία, τελέστηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της ομώνυμης εφέστιας Ιεράς Εικόνος. Στην ιερή ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Παντελεήμων Αναστασιάδης είχε το διακόνημα του λόγου. Ο ομιλητής υπογράμμισε το μεγαλείο της Θεομητορικής Παρουσίας το οποίο με τρόπο θαυμαστό αναδεικνυόταν μέσα από τη σιωπή Της.

«Ένας λόγος αρκεί για να ανυψώσει την ψυχή μας, συμπλήρωσε ο πατήρ Παντελεήμων, και να μας καταστήσει αγιότερους. Η Παναγία μας με τη συγκατάθεση Της στο θέλημα του Θεού άνοιξε για εμάς τις πύλες του Ουρανού. Η Θεοτόκος είναι ένα Μυστήριο που αποκαλύπτεται μόνον μέσα στην Εκκλησία. Σήμερα, εναποθέτουμε την «πάσαν ελπίδα μας» στην Παναγία μας, την «μόνην βεβαίαν άγκυραν ελπίδος».

Ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας του Εσπερινού, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, αφού πρωτίστως επεσήμανε την ευλογητική παρουσία της Παναγίας μας, μέσα από το μικρομονάστηρό της, στην είσοδο της πόλης.

«Δείξον ημίν την όψιν Σου εν τω καιρώ των θλίψεων», αυτός ο υμνολογικός στίχος, είπε ο Σεβασμιώτατος, αποτελεί την εγκάρδια ευχή μου: ας εμφανίσει η Παναγία μας τη γλυκιά παρακλητική Της όψη στις ψυχές όλων σας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π.Αθανάσιο Σκαρκαλά που ως φύλαξ άγγελος διακονεί την Παναγία.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.