Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε το εσπέρας του Σαββάτου 25 Μαΐου ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα και κατάμεστο από πιστούς Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα μηνύματα της συνάντησης και του αποκαλυπτικού διαλόγου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού με τη Σαμαρείτιδα στο φρέαρ του Ιακώβ, σύμφωνα με την σχετική ευαγγελική περικοπή από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.

Όπως σημείωσε, ο διάλογος με την Σαμαρείτιδα έχει ιδίαιτερη σημασία, γιατί φανερώνει ότι ο Θεάνθρωπος συγκαταβαίνει και συναντιέται ακόμα και με τον πιο αμαρτωλό και παρακατιανό άνθρωπο. Με το διάλογο αυτό για το «ύδωρ το ζων» αλλά και την αληθινή λατρεία του Θεού, η μέχρι τότε αμαρτωλή γυναίκα ξεναρκώνεται πνευματικά, αναγεννάται, αναμορφώνεται και ανίσταται.

Μετατρέπεται σε Ευαγγελίστρια, Ισαπόστολο και Μεγαλομάρτυρα και όλη η οικογένεια και οι συγγενείς της μαρτυρούν για τον Χριστό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε να παρακαλέσουμε την Αγία Ισαπόστολο και Μεγαλομάρτυρα Φωτεινή να προστατεύει όλους μας, Κληρικούς και λαϊκούς, αλλά και την πόλη της Ιεράπετρας, της οποίας αποτελεί το σύμβολο και το έμβλημα, δίδοντας σε όλους τη δύναμη και την παρηγοριά του Αναστάντος Κυρίου.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβε μέρος ο Ιερός Κλήρος της περιοχής, καθώς και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Στυλιανός Γεωργιαννάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Βιάννου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμαν. Λουτσέτης, κ. Χρ. Χατζημαρκάκη και κ. Πέτρος Μαστοράκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ. Αντ. Πετράς και κ. Ελ. Βλάσση, και ο υποψήφιος Περιφερειακό Σύμβουλος Πανίκος Καρατσής.

Μετά το πέρας της ακολουθίας και τη διανομή του άρτου από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, προσφέρθηκε κέρασμα για όλους στο Αρχονταρίκι του ναού.


Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.