Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη τελέστηκε, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

«Σε αυτό το αναστάσιμο κλίμα, λίγο μετά την Κυριακή των Μυροφόρων, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ο λειτουργικός χρόνος αποκαλύπτει δυο ιερά πρόσωπα που στολίζουν το χορό των Αγίων. Ο Συναξαριστής σημειώνει: των Αγίων θεοστέπτων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος αποτελεί το Γενάρχη του Γένους. Η τιμή της μνήμης του ανακαλεί το λόγο του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αθηναγόρα:

«περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να μην κλαις». Δίπλα στον γενάρχη της ρωμιοσύνης η μητέρα του αγία Ελένη διακρίνεται για το ταπεινό ήθος της, την αθόρυβη περπατησιά της, τη φιλακόλουθη βιοτή της και τη σιωπηλή παρουσία της. Η σιωπή της προσευχής της αποτελεί τη διαρκή επικοινωνία της με τον Θεό,

Η βασιλομήτωρ κρατώντας στην αγκαλιά της τον ηγεμόνα του διδάσκει το χριστιανικό ήθος και τον ετοιμάζει έτσι για την διακυβέρνηση της χιλιόχρονης χριστιανικής αυτοκρατορίας.

Η Αγία Ελένη αποτελεί παράδειγμα χριστιανής μητέρας, σιωπηλά υπαγορεύει την επιτακτική ανάγκη: να αναστήσουμε την ορθόδοξη οικογένεια μέσα στα σπιτικά μας».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε για πολλοστή φορά την ανάγκη υπακοής στα κελεύσματα των γιατρών: την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση της μάσκας και την αξιοποίηση των εμβολίων.

Το κήρυγμά του Σεβασμιώτατου κ. Βαρνάβα δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.