Συνεχίζοντας την ποιμαντική επίσκεψη του στην Σέριφο, ο Σεβααμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη απόψε στο χωριό Γαλανή και τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της νήσου, Αρχιμ. Δανιήλ και Ευδόκιμο, με την προσευχητική παρουσία των ευσεβών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι παρέστησαν με τάξη, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αρχικά, εξέφρασε τη χαρμολύπη, που συνέχει την καρδιά του, καθώς την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφθεί το Ναό συνοδευόταν από τον αείμνηστο Αρχιμ. Μακάριο, ο οποίος τόσο εμόχθησε για την ανέγερση, τον εξωραϊσμό και τον εγκαινιασμό του.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές και εξήγησε γιατί η εορτή της Υπαπαντής ονομάζεται Δεσποτοθεομητορική εορτή, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το μήνυμά της προς τον κάθε άνθρωπο, ο οποίος καλείται να υπαντήσει το Χριστό και να Τον δεχθεί στην καρδιά του.
Υπογράμμισε δε ότι στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες εκείνο που χρειάζεται είναι πίστη στο Θεό, εμπιστοσύνη στους ιατρούς, προσευχή και, ιδιαίτερα, προσοχή, αφού η απροσεξία μας είναι συχνά αιτία επέκτασης της πανδημίας.
Ευχαρίστησε τους παραστάντες πιστούς και εισέπραξε απ’ αυτούς, όπως και το πρωί, εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και το εσπέρας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.