Με τη συνευχητική συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Ιεράς νήσου Μήλου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριοβασάλου, με την παρουσία του Δημάρχου Μήλου κ. Μιχ. Μικέλη, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Γερ. Δαμουλάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αδάμαντος, Δημοτικών Συμβούλων, Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και Μηλίων πιστών, μετά προσοχής τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο Κατανυκτικό Τριώδιο και στον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία έχει κατανείμει το λειτουργικό χρόνο σε περιόδους, κάθε μία από τις οποίες δίδει το δικό της μήνυμα, όπως το Τριώδιο που προετοιμάζει τους πιστούς για την Αγία Τεσσαρακοστή.
Ομίλησε, επίσης, για το Φαρισαϊσμό και την υποκριτική συμπεριφορά των ανθρώπων, που άλλοι είναι και άλλοι φαίνονται, καθώς και για την αυτογνωσία και την ειλικρίνεια του Τελώνη, στο πρόσωπο του οποίου διαγράφεται ο γενναίος άνθρωπος, ο οποίος δεν διστάζει να ζητήσει «συγνώμη» για τα σφάλματα και τα αμαρτήματά του από το Θεό και τους συνανθρώπους του, εξασφαλίζοντας έτσι ισορροπία στη ζωή του, χωρίς μάσκες και υποκρισίες.
Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε για το Τριώδιο.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως δύο ευσεβείς κυρίες που αφιλοκερδώς διακονούν τον Ιερό Ναό και τα Αναλόγιά του, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία από τα πρωτοχριστιανικά κιόλας χρόνια αξιοποίησε τις γυναίκες, όπως τη Φοίβη, την Ολυμπιάδα και τις άλλες Διακόνισσες, την παράδοση των οποίων ευσεβείς κυρίες συνεχίζουν μέχρι σήμερα.
Ο Εφημέριος του Ναού, π. Σταύρος Ζούλιας προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ περίτεχνο κλαδί ελιάς, για τη συμπλήρωση 19 χρόνων Αρχιερατείας.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος θα πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αδάμαντος και θα εγκαταστήσει επισήμως το νέο Εφημέριό του, Πρεσβύτερο Αντώνιο Σώρρο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.