Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλοχωρίου.

Του Εσπερινού προηγήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος, η οποία θησαυρίζεται στη Λιβαδίτσα του Νομού Πέλλας και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικορωμυλιωτών «Αγία Τριάδα», ενόψει του 9ου Πανελληνίου Ανταμώματος Ανατολικορωμυλιωτών – Βορειοθρακιωτών, που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Καλοχώρι, κατεξοχήν περιοχή στην οποία ζει και δραστηριοποιείται πλήθος απογόνων Ανατολικορωμυλιωτών και Βορειοθρακιωτών.

Το Αντάμωμα διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ενώ τελεί υπό τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ανάγκη προβολής του πολιτισμού και της παράδοσης ενός τόπου μέσα από τα ήθη και τα έθιμα του λαού, πάντοτε βεβαίως υπό τη σκέπη και την καθοδήγηση της Εκκλησίας, ενώ τόνισε την αξία της ενότητας που πρέπει να διέπει όλες τις πτυχές του βίου μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, τα οποία αποτελούν τον Ένα Θεό.

Επίσης, στο τέλος του Εσπερινού, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ναού για τη φιλοξενία, τον παρόντα Δήμαρχο Δέλτα κ. Ιωάννη Ιωαννίδη με τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης κ. Μαρία Ασανιώτου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσκληση να ευλογήσει αυτήν την προσπάθεια, τα προεδρεία και τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετέχουν στο Αντάμωμα, και τον λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.