Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε κατανυκτικά στο πανηγυρίζον ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου, το οποίο κοσμεί το Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Ο π.Αλέξανδρος Καρακάσης με γλαφυρότητα επεσήμανε τα εξής: η Εκκλησία μας δίνει δυνατά πρότυπα για μίμηση και αποδεικνύει έτσι διαχρονικώς ότι ο χριστιανικός τρόπος ζωής είναι εφικτός. Η βιοτή των Αγίων αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο νικιέται αμαρτία. Ο άγιος Φίλιππος, τον οποίο σήμερα τιμούμε, βοήθησε απόρους, έβγαλε δαιμόνια, ίδρυσε Εκκλησία. Ήταν Απόστολος, αλλά συγχρόνως υπήρξε και πρότυπο οικογενειάρχου: οι κόρες του βίωσαν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, το οποίο έβλεπαν ενσαρκωμένο στη ζωή του πατέρα τους.

«Την του Λόγου δόξαν διηγούμενος»: ο άγιος Φίλιππος πρόβαλε μόνον το Χριστό. Η ζωή του και το κήρυγμα του υπήρξαν απολύτως Χριστοκεντρικά.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ότι με εισήγηση του μακαριστού Διονυσίου ο άγιος Φίλιππος καθιερώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδας ως ο προστάτης των εργαζομένων στον εμβληματικό Οργανισμό των Σιδηροδρόμων. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης τον π.Αθανάσιο Παπαθανασίου για τους καλούς κόπους του για τον ευπρεπισμό του Ιερού Παρεκκλησίου.

Στο ιερό αναλόγιο, ο π.Νικόλαος Αναγνώστου με τη συνοδεία του, από τον Ιερό Ναό του αγίου Λουκά, απέδωσε μελωδικότατα τους υμνολογικούς κανόνες του Εσπερινού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.