ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ Live: 13 Απριλίου 2024 Ζωντανά - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Παράκληση της Παναγίας της Πορταϊτίσσης ενώπιον της θαυματουργής Εικόνος της Θεοτόκου - Ευλογία και Προσευχή στην Παναγία.

Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης και Εσπερινού Υπεραγίας Θεοτόκου ενώπιον της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 13 Απριλίου 2024 18.00.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ LIVE: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Εσπερινού – Σάββατο 13 Απριλίου 2024 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Εσπερινός Παναγίας Πορταΐτισσας. Ιερουργός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Εσπερινού 13 Απριλίου 2024 με τον Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πορταϊτίσσης live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Πύλης Τρικάλων.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.