Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Χρούσσων Σύρου κατά τον Εόρτιο Εσπερινό, επί τη αναμνήσει της θαυματουργικής επέμβασης του Αγίου το 1716, ο οποίος κατεδίωξε σε μία νύχτα τους χιλιάδες των Τούρκων εισβολέων και διέσωσε το νησί της Κέρκυρας από την κατάκτηση και τους Κερκυραίους από τη σφαγή, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, Πρωτοπρ. Φλαβιανού, Πρωθιερέως του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου, και των Πρωτοπρ. Ιωάννου και Βασιλείου, παρουσία πιστών Συρίων και παραθεριστών.

Στο κήρυγμά του, προ του πέρατος της εν συνεχεία τελεσθείσης Ιεράς Παρακλήσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για τις γυναίκες της Παλαιάς Διαθήκης, εκ των οποίων άλλες επίστευσαν και εδέχθησαν τα προς αυτές μηνύματα του Θεού και άλλες τα ειρωνεύθηκαν και τα απέρριψαν.
«Αλλά, η ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ»,υπογράμμισε, «απεδέχθη το προς αυτήν μήνυμα του Θεού, χωρίς αντιρρήσεις, χωρίς πολυλογίες, χωρίς αμφιβολίες, υποδηλώνοντας με αυτή τη στάση της την απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη της στο Θεό.
Με αυτήν ακριβώς την πίστη, προσέθεσε, ο Άγιος Σπυρίδων επιτέλεσε το θαύμα που απόψε εορτάζουμε, και πολλά άλλα, μέχρι σήμερα, θαύματα, αφού πρώτα επιτέλεσε το μεγαλύτερο θαύμα, να υπερβεί τον κακό του εαυτό, και να καταστεί σκεύος εκλογής του Κυρίου.»
Κατακλείων το λόγο του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθιερέα του Ναού, τους Συνεφημερίους του, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους Διακονητές, κάλεσε τους πιστούς, αποχωρώντας από το Ναό να συναποκομίσουν δύο μηνύματα-διδάγματα ζωής: Το της Θεοτόκου «ιδού, Κύριε, η δούλη σου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου» και την προσπάθεια για υπέρβαση του κακού τους εαυτού, κατά το παράδειγμα του Αγίου Σπυρίδωνος, και ευχήθηκε για τον Δεκαπενταύγουστο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.