Το Σαββατοκύριακο από 13 εώς 14 Νοεμβρίου με την πρόσκληση του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Όουλου κ. Ηλία, επισκέφτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κούοπιο και Καρελίας κ. Αρσένιος στην πόλη Όουλου και συνάντησε τον οικείο Μητροπολίτη.

Ο Λόγος για τη συνάντιση των δύο Αρχιερέων ήταν να μιλήσουν για τη μελλοντική συνεργασία των δύο Μητροπόλεων. Για λόγους οικονομικούς αποφάσισαν να συνεργάζονται στον εκπαιδευτικό τομέα και να κάνουν μαζί εκπαιδευτικά σεμινάρια για ιερείς, ιεροψάλτες και άλλους εργάτες των ενοριών.

Την επόμενη ημέρα μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς οι Σεβασμιώτατοι συλλειτούργησαν μαζί στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Ναού ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Marko Patronen, ο πρεσβύτερος κ. Tuukka Rantanen και οι διάκονοι κ. Osmo Kurola και κ. Kari Paakkila και πλήθος ευλαβών ενοριτών από την πόλη Όουλου. Ο Πρωτοψάλτης ήταν κ. Juhani Matsi.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ηλίας έκφρασε στον Μητροπολίτη Αρσένιο τις ευχαριστίες για την επισκεψή του λέγωντας, ότι και πολλοί ενορίτες χάρηκαν να τον βλέπουν, αφού αυτός πριν από μερικά χρόνια ήταν εκεί τοποτηριτής σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κούοπιο και Καρελίας, αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή, ομίλησε για το θέμα της φιλαντρωπίας αναφέροντας στο Ευαγγέλιο της ημέρας και το Ίδρυμα ΦΙΛΑΝΤΡΩΠΙΑ, το οποίο σύμφωνα με το προγράμμα της ημέρας ακολούθως είχε να παρουσιάσει το έργο του στους ενορίτες στο πνευματικό κέντρο της ενορίας.

Τέλος να αναφερθεί, ότι η Ιερά Μητρόπολη Όουλου είναι η βορειότερη επαρχία της Αυτόνομης Εκκλησίς της Φινλανδίας με περίπου δέκα χιλιάδες ορθοδόξους σε έκταση η οποία καλύπτει όλο το μέρος της Λαπωνίας στη Φινλανδία συν τα δυτικά μέρη της χώρας. Να σημειωθεί ακόμα, ότι μία εθνική ομάδα των Λαπώνων, ονομαζόμενη Κόλττα Λάπωνες, είναι ορθόδοξη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.