Ι.Μ. Χαλκίδος

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Ροβιών του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης, ετελέσθη ο αναστάσιμος Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, επ’ ευκαιρία της πρώτης Θείας Λειτουργίας στη γενέτειρά του, μετά την εις Επίσκοπον εκλογή και χειροτονία του.

Συλλειτουργοί του Θεοφιλεστάτου ήταν ο αυτάδελφός του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, οι αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης-καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ, Μεθόδιος Φουντούλης-εφημέριος του Προσκυνηματικού Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, ο πρωτοποπρεβ. Νικόλαος Αναστασίου-εφημέριος της Ενορίας Ροβιών και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, αναπτύσσοντας ερμηνευτικά και διδακτικά της αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (κατά Λουκάν 17, 12-19).

Προ της απολύσεως, έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στο λόγο της σημερινής ημέρας, όπου μαζί με Σεβασμιώτατο άγιο Γόρτυνος, συμπαρέστησαν στην πρώτη αρχιερατική θεία λειτουργία στον τόπο καταγωγής του.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Νικόδημος αντιφωνώντας με θερμούς λόγους τον γέροντά του Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, τον αδελφό του Μητροπολίτη κ. Νικηφόρο τους συλλειτουργούς Κληρικούς και τους εκκλησιασθέντες πιστούς, τους ευχαρίστησε για την σημερινή παρουσία τους και αναφερόμενος στη γενέτειρά του, έκδηλα συγκινημένος, ανέφερε ότι «ουδέν γλύκιον ης πατρίδος» και οι Ροβιές αποτελούν για εκείνον το καταφύγιό του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.