Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή 26 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέας Εφέσου Πιερίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Το Συλλείτουργο έλαβε χώρα στο πλαίσιο επετειακών εκδηλώσεων, που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης. Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος ευσεβών πιστών από την Νέα Έφεσο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συλλογισθούν και να εμβαθύνουν στα γεγονότα, να διδαχθούν αλλά και να θυμηθούν τους πρόσφυγες προγόνους τους, θύματα σκληρών διωγμών και απομάκρυνσης από τις πατρογονικές εστίες τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, τις τοπικές αρχές και όσους παρέστησαν, μεταφέροντας τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Πατριαρχικό Εκπρόσωπο και τον παρακάλεσε να μεταφέρει στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη τον βαθύ σεβασμό όλων των κατοίκων της Νέας Εφέσου.

Εκ μέρους των κατοίκων, τον Πατριαρχικό Εκπρόσωπο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριος Κατιρτζής, ο οποίος του πρόσφερε και αναμνηστικό δώρο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.