Με λαμπρότητα και την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων τιμήθηκε η εκ μεταθέσεως μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλιβύτου του εξ Αγίου Ιωάννου χωρίου καταγομένου, γόνου λαμπρού ευσεβούς και ενάρετου ασκήτη, κανόνος αρετής του πρότυπου της πνευματικής άσκησης και προσευχής, του οποίου κοσμεί το άγιο όνομα του στο αγιολόγιο της ορθοδόξου εκκλησίας και κατατάσεται στην χορεία των Ευβοέων Αγίων τον οποίο γεραίρει και τιμά η νήσος Ευβοίας ιδιατέρως δε η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, διότι εξ αυτής προήλθε γόνος λαοφιλής και πολυσέβαστος με την κατατάξη του αγίου ονόματος του.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 5 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η χοροστασία του όρθρου απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο και εν συνεχεία το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα της λαμπράς πανηγύρεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε την χειροτονία εις διακόνου του εξ Αθηνών ευσεβούς νέου Δημητρίου Σκούλικα, έγγαμου και πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιατικής Ακαδημίας Αθηνών με την παρουσία των οικογενών και συγγενείς αυτού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος, ο οποίος ανάφερθηκε στην ασκητική ζωή των σημερινών αγίων Πορφύριου και Σάββα καθώς επίσης και στον ασκητικό τρόπο ζωής που πρέπει να έχουμε εμείς οι χριστιανοί.

Το παρών έδωσαν ο Βουλεύτης Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλη καθώς επίσης εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβέριου η Λιμέναρχης Αλιβερίου Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Ελένη Μπαλτά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάνου κ. Δημήτριοε Λάμπρου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντϊνος Ζαχαριάς και πολλοί πιστοί που συμμετείχαν εντός και εκτός του ιερού ώστε να τιμήσουν την λαμπρά εορτή.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Καρυστίας ευλόγησε το κολύβο του αγίου και ακολούθως πραγματοποιήθηκε με σύμμαχο τον καιρό η λιτανεία της εικόνος την οποία πλαισίωσαν αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου όπως και πραγματοιήθηκε δέηση έξωθεν της οικίας στην οποία εγεννήθει ο Όσιος Πορφύριος.

Τελετάρχης διεξαγωγής της πανηγύρεως ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας, ενώ την άψογη ευπρέπεια του ιερού ναού ανέλαβε ο Πρωτοπρ. Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος του ιερού ναού το εκκλησιαστικό συμβούλιο και πολλοί εθελοντές της ενορίας.

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν χορός ιεροψαλτών με χοράρχη τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας Μουσικολογιώτατο Πρωτοπρ Σωτήριο Τσούγκα εφημέριο ενορίας Αετού επαρχίας Καρύστου η οποία και εδρεύει στην Κάρυστο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.