Μεγαλόπρεπα και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βέουμποστ κ. Ισαάκ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως (Belogradchik) και Βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, κ. Πολύκαρπος, ο οποίος άγει τα σεπτά του ονομαστήρια.

Πλήθος ευλαβών πιστών, Κληρικών, Μοναχών και Μοναζουσών προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό, αφενός μεν να προσευχηθούν και να λάβουν πνευματική ενίσχυση προσκυνώντας τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου και αφετέρου για να ευχηθούν στον Θεοφιλέστατο κ. Πολύκαρπο, συμμετέχοντας στη χαρά της εορτής!

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Ιερέας Νικόλαος Τσότσεφ από τον Κλήρο του Ναού, μιλώντας για τη ζωή και το έργο του Αγίου Πολυκάρπου. Τόνισε ότι η ζωή του Αγίου μας διδάσκει πίστη στον Χριστό, αφοσίωση στη δουλειά και αγάπη που είναι έτοιμη να θυσιαστεί και μας βοηθά να ξεπεράσουμε τα πάντα.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Πολύκαρπος καλωσόρισε τους Αρχιερείς για την λαμπρή συμμετοχή τους στη φετινή εορτή του Αγίου Πολυκάρπου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους ιερείς που έλαβαν μέρος, στους ιεροψάλτες και σε όλους όσοι προσήλθαν στην Εκκλησία για να ψάλλουν τον Θεό και να τιμήσουν τον άγιο μάρτυρα, «που με τη μαρτυρία του, έδειξε σε όλους μας πώς να ζούμε με τον Θεό και πώς να είμαστε άξιοι της αγάπης Του».

Ευχαρίστησε και πάλι τους κληρικούς της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την τιμή και την αγάπη που του έδειξαν και χαιρέτησε θερμώς όλους που συμμετείχαν στη χαρά της πνευματικής προσωπικής του εορτής.

Ο εορτάζων Επίσκοπος εξέφρασε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο, «ο οποίος είναι πατέρας και μέντορας για τον καθένα μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.