17 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος, (Δευτέρα 14 Μαΐου 2007) από τότε που παρέδωσε το πνεύμα Του στον Αναστάντα Κύριο Ιησού Χριστό ο απλούς και μεγαλοπρεπής στην ψυχή, ο αποτελεσματικός των μεγαλόπνοων σκέψεων και έργων, ο Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης στην Μικρά Ασία Επισκοπής Τράλλεων κυρός Ισίδωρος, ο και Προηγούμενος της Παλαιφάτου Μεγάλης Μονής του Ευαγγελιστού της Αγάπης, του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο.

Τα πνευματικά του παιδιά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας (κατά σάρκα ανιψιός του), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και ο Παν. Αρχιμ. π. Αλέξιος Μπουρλής, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τίμησαν τη μνήμη του Γέροντος κυρού Ισιδώρου, τελώντας Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στο Γουδί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου μετείχε επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, Βοηθός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, πλειάδα Ιερέων οι οποίοι συνεδέετο με τον μακαριστό Επίσκοπο ενώ από το Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος.

Στο κήρυγμά του ο προεξάρχων της Λειτουργίας Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων με θεολογικό λόγο ανέλυσε την ακουσθείσα Ευαγγελική Περικοπή και ωμίλησε καταλλήλως για τις Μυροφόρες Γυναίκες, παρουσίασε τη θέση της σημερινής Γυναίκας στην Εκκλησία, διαλύοντας μύθους και παρερμηνείες, αντλώντας στοιχεία από την Καινή Διαθήκη και από τον Απόστολο των Εθνών Παύλο.

Στο τέλος ευχαρίστησε καθηκόντως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την κανονική του άδεια και την ευλογία να ιερουργήσουν στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά και για τον πνευματικό του Πατέρα εκ μέρους όλων σημείωσε τα εξής: “Στον Επίσκοπο Τράλλεων Ισίδωρο οφείλουμε τα πάντα, υπήρξε για εμάς ο Μυσταγωγός εις Χριστόν, καθοδηγητής και συμπαραστάτης στην εκκλησιαστική μας σταδιοδρομία, μας ενέπνευσε το πνεύμα του Μοναχισμού, μας ωμίλησε για την υπακοή στην Εκκλησία, για την ταπείνωση, την αγάπη και την ανεξικακία, καθώς και όλα εκείνα τα οποία συνθέτουν την προσωπικότητα ενός καλού Κληρικού. Μας δίδαξε πως πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι του Θεού εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα. Τον ευχαριστούμε, τον ευγνωμονούμε, τον μνημονεύουμε και πάντοτε ενθυμούμεθα της αγάπης, των δωρεών και των ευεργεσιών του. Ας είναι αιωνία του η μνήμη”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.