Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, πλαισιούμενος από το ιερατείο του ναού και τέλεσε το έβδομο ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού Παπανδρέου (του από Ελβετίας) με τον οποίον τους συνέδε πνευματική και αδελφική σχέση αφού ο Πανιερώτατος τα έτη 1982-1991 είχε διετελέσει ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, υπό την ποιμαντορία του μακαριστού Ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Προ το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε πνευματικό τον εφημέριο του ναού Πρεσβ. Φίλιππο Φιλίππου. Ομιλώντας προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο έργο του πνευματικού ο οποίος με την ευχή και ευλογία του Επισκόπου, γίνεται το όργανο της παροχής της χάρης του Θεού σε όλους τους πιστούς και σε κάθε άνθρωπο ο οποίος ζητά τη χάρη και τη βοήθεια Του.

Εν όψει της περιόδου του σαρανταημέρου που πλησιάζει και κατά την οποία υπάρχουν αυξημένες οι ανάγκες για εξομολόγηση είτε στις ενορίες είτε στα σχολεία για όσους μαθητές επιθυμούν κάλεσε όλους, να σταθούν συμπαραστάτες στο έργο της Εκκλησίας ούτως ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα της εκκοσμικευμένης τάσης της εποχής να μην αποδέχονται την παρουσία των κληρικών μας μέσα στους σχολικούς χώρους.

Επαίνεσε τα χαρίσματα και χαρακτηριστικά του π. Φίλιππου ο οποίος διακρίνεται για το χαμηλό τόνο του χαρακτήρα του, την ιεροπρέπειά του, την ταπεινή του διακονία και του υπέμνησε ότι, το υψηλό καθήκον το οποίο του αναθέτει σήμερα η Εκκλησία δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε για ιδεολογία, στέλλοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν κάνουμε οπαδούς μέσα από τα μυστήρια και κυρίως από το μυστήριο της εξομολόγησης επειδή, ερχόμαστε σε προσωπική επαφή με τους ανθρώπους, αλλά τους καθοδηγούμε στην ελευθερία του Ιησού Χριστού.

Ο άνθρωπος, πρέπει να έχει τη δική του ελευθερία, τη δική του βούληση και να μην γίνεται όργανο καθοδήγησης», κατέληξε.
Εμείς, ευχόμαστε στον πατέρα Φίλιππο, καλή δύναμη από το Θεό στη νέα διακονία που αναλαμβάνει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.