Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόελως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Ναύδριο του Αγιου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο π. Γεώργιος Μπέτας, στην ομιλία του, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει «κανόνα» πνευματικής ενδοσκόπησης, επικεντρώθηκε στη συμβουλή του Μεγάλου Βασιλείου «πρόσεχε σεαυτώ».

Ο πατήρ Γεώργιος ανέδειξε την κομβική σημασία της αυτογνωσίας στην πνευματική πορεία του πιστού. «Γνώρισε τον εαυτό σου πριν από όλα, γιατί τίποτε δεν υπάρχει πιο δύσκολο από αυτό, λέγει ο όσιος Νείλος».

Τρείς εαυτούς έχουμε, συμπλήρωσε, επίσης, ο ομιλητής επικαλούμενος σκέψεις αγιοπατερικές : ο πρώτος εαυτός είναι αυτός που φανταζόμαστε ότι έχουμε. Ο δεύτερος αυτός που φαίνεται ότι έχουμε και ο τρίτος αυτός που πραγματικά έχουμε.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος έχρισε, επικαλούμενος τη βοήθεια του Θεού, το Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του Νοσοκομείου, καθώς και τους γιατρούς και νοσηλευτές που παρευρίσκονταν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.