Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Ενορίας Μαλλών Ιεράπετρας.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο εγκάρδιο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος ερμήνευεσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της εορτής και αναφέρθηκε στον σκοπό της θείας μεταμορφώσεως και στην αποκάλυψη της δόξας της θεότητας του Κυρίου μας ενώπιον των τριών πρόκριτων Μαθητών Του. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην συνομιλία με τους Προφήτες Μωυσή και Ηλία, που αποτελούν τους εκπροσώπους της Παλαιάς Διαθήκης, και στα λόγια του Απ. Πέτρου, που έκπληκτος είδε και έζησε, όσο του ήταν δυνατόν τη λαμπρότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, λέγοντας «Κύριε, καλόν εστιν ημάς ώδε είναι».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η νεφέλη φωτεινή που τους επισκίασε μαρτυρεί ότι και η κτίση επηρεάστηκε από τη θεία Μεταμόρφωση αποκτώντας λαμπρότητα, γι᾿ αυτό και η Εκκλησία μας αυτή την ημέρα ευλογεί τις απαρχές των σταφυλών, που είναι μια δοξολογιακή και ευχαριστιακή προσφορά των καρπών της αμπέλου στο Δημιουργό Θεό και κτίστη των απάντων.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη προσωπικής μετάνοιας και μεταμόρφωσης των πιστών μελών της Εκκλησίας μας, που με το Βάπτισμά τους γίνονται μιμητές του Σταυρού και της Αναστάσεώς του Κυρίου, προκειμένου να επέλθει και η συνολική μεταμόρφωση της κοινωνίας μας, ευχήθηκε δε ο μεταμορφωθείς στο όρος Θαβώρ Κύριός μας, που αποτελεί τον Φως αΐδιο και το αληθινό, να διαλύει τα σκοτάδια και να φωτίζει τη ζωή και τα έργα όλων.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή, κατά το εκκλησιαστικό έθος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευλόγησε τα πρώτα σταφύλια της περιόδου και στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, σύμφωνα με την σχετική Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, «υπέρ των εν πυρί και θαλάσσῃ τελειωθέντων εν Αττική» κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Στην πανήγυρη του ναού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης, Εφημέριος του Ι. Κ. Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, και ο Εφημέριος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ενοριακού Ναού Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Στυλιανός Μαθιουδάκης και συμμετείχε πλήθος πιστών.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μαλλών

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μαλλών


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μαλλών

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.