Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου τελέσθηκε σήμερα το πρωί η χριστουγεννιάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους και μέλη της πολιτικής, στρατιωτικής, αστυνομικής και πολιτειακής ηγεσίας παρακολούθησαν προσευχόμενοι στο Θείο Βρέφος την λαμπρή Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε τόσο τηλεοπτικά όσο και ραδιοφωνικά.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού διαβάστηκε η αρχιεπισκοπική εγκύκλιος του Μακαριωτάτου επ’ ευκαιρίᾳ της εορτής από τον ιδιαίτερο γραμματέα του Αρχιεπ. Κύπρου Αρχιμ. Τριφύλλιο Ονησιφόρου.

Με την εγκύκλιο αυτή ο Μακαριώτατος κάλεσε τους πιστούς να έχουν εμπιστοσύνη στην πατρική αγάπη και μέριμνα του γεννηθέντος Χριστού και με εφαλτήριο τις Άγιες αυτές Ημέρες να γίνουν εμπράκτως κοινωνοί της διδασκαλίας Του καταπολεμώντας τις όποιες αδυναμίες τους, έτσι ώστε να μπορέσει συνολικά η μαστιζόμενη από διάφορες παθογένειες κοινωνία μας να ορθοποδήσει.

Επίσης, επισήμανε ότι τέτοια μέρα είναι αδύνατο να μην στρέψουμε τη σκέψη μας στο γεγονός της παράνομης τουρκικής κατοχής των εδαφών μας επί 45 έτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σημείωσε ότι επιβάλλεται να τονίσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στη διεθνή κοινότητα ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι διακοινοτική διαφορά. Επίσης πρόσθεσε ότι, η κατάρρευση των συνομιλιών εξ υπαιτιότητος της Τουρκίας, παρά τις δικές μας οδυνηρές υποχωρήσεις, φανερώνει τους σχεδιασμούς της κατοχικής δύναμης. Κάλεσε την Κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία και το λαό, όλοι μαζί ενωμένοι και αγωνιζόμενοι εν ομονοίᾳ να προασπίσουμε την εθνική μας αξιοπρέπειας, χωρίς άλλες υποχωρήσεις.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα ψυχική και σωματική υγεία, αγάπη και προκοπή.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος δέχθηκε τους επισήμους στο γραφείο του, όπου έγινε ανταλλαγή ευχών μεταξύ των παρευρισκομένων και του Αρχιεπισκόπου, κερνώντας σε όλους το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα και στη συνέχεια παρετέθη το «πρωινό» παραδοσιακό κυπριακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην τραπεζαρία της Αρχιεπισκοπής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.