Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην ειδυλλιακή πευκόφυτη περιοχή του Μάννα Σύρου, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων Ενοριών της νήσου και την παρουσία του επί κεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλεξ. Αθανασίου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μάννα, του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάννα και πολλών πιστών.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στα κλήματα της Αμπέλου, την οποία σε κάθε Λειτουργία ο Αρχιερεύς παρακαλεί τον Θεό να επισκέπτεται και καταρτίζει, λέγοντας ότι κλήματα αυτἠς της Αμπέλου είμεθα όλοι οι πιστοί, κλήματά της ανθηφόρα και καρποφόρα υπήρξαν και οι σήμερα τιμώμενοι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι προσἐφεραν στην Εκκλησία καρπούς αναργύρου θεραπείας, πολλαπλασιάζοντας το δοθέν σ’ αυτούς από το Θεό χάρισμα.
Προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς, παράλληλα με την ιατρική επιστήμη και τους λειτουργούς της, τους ιατρούς, να προστρέχουν και στους ιατρούς της Εκκλησίας, εκζητούντες και απ’ αυτούς θεραπεία σωματικής και ψυχικής ασθενείας και ευχήθηκε στον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χάλαρη, για τη συμπλήρωση 30 ετών ιερατικής του διακονίας στον Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.