Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κάτω Μεράς Ιεράπετρας, όπου στο τέλος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Γεωργίου Δοργιάκη (τεσσαρακονθήμερο) και Νικολάου Πιτροπάκη (συναπάντημα), πατέρα του Εφημερίου του ναού Πρωτ. Ανδρέου Πιτροπάκη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου των 318 θεοφόρων Πατέρων, στη Νίκαια το 325 μ.Χ., για την επικράτηση και αποκρυστάλλωση της ορθής και αληθινής διδασκαλίας της Εκκλησίας για το «ομοούσιον» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού με τον Θεό Πατέρα έναντι των αιρετικών δοξασιών του Αρείου. Επίσης, μίλησε για την ενότητα της πίστεως που πρέπει να μας διακρίνει ως γνήσια μέλη του Σώματος της Εκκλησίας του Χριστού, ότι οφείλουμε να ακολουθούμε την ορθή γραμμή που χάραξαν οι Πατέρες μας στην ορθόδοξη διδασκαλία και να μην αυτονομούμαστε μέσα στην Εκκλησία, αλλά να έχομε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις των Ιερών Συνόδων.

Να μην υποκύπτουμε στον πειρασμό να επιθυμούμε να ξεχωρίζουμε από τους συνανθρώπους μας και να μην ξεφεύγουμε από τα όρια που έθεσαν οι Πατέρες μας, κάτι που στοιχειοθετεί την σύγχρονη αίρεση. Στη δοκιμασία της πανδημίας που βίωσε η ανθρωπότητα όλοι μας δοκιμαστήκαμε στην πίστη και την πνευματική αντοχή. Πόσοι όμως από εμάς εκλάβαμε την σύγχρονη και πρωτοφανή αυτή ασθένεια ως μια ακόμη ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι, σοφότεροι και ταπεινότεροι, και πόσοι εμπιστευτήκαμε τη ζωή μας στην πρόνοια του φιλανθρώπου, ελεήμονος και πανοικτίρμονος Θεού και σε όσα η Αγία Εκκλησία μας είπε να ακολουθήσουμε, χωρίς συνωμοσιολογίες και αιρετικές αποκλίσεις;

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.