Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας , την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020.

«Η Ευαγγελική περικοπή μάς οδηγεί σήμερα στη Γαλιλαία και ζωγραφίζει πολύ δεξιοτεχνικά την πρώτη συνάντηση του Κυρίου με τους μαθητές Του». Με τούτες τις φράσεις άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας μπροστά στο πολυπληθές εκκλησίασμα. «Επανάγαγε εἰς τὸ βάθος» εντέλλεται ο Κύριος. Ο Πέτρος, επαγγελματίας ψαράς, απαντά με δισταγμό «ἐπιστάτα, δι᾿ ὅλης τῆς νυκτὸς κοπιάσαντες οὐδὲν ἐλάβομεν· ἐπὶ δὲ τῷ ρήματί σου χαλάσω τὸ δίκτυον».

Ο Πέτρος υπακούει και αμείβεται. Πλήθος ιχθύων αιχμαλωτίζεται στα δίχτυα. Το θάμβος ακολουθεί την έκπληξη. Η ομολογία της αναξιότητας ακολουθεί τον εντυπωσιασμό ,το «θάμβος».

Στην παραδοχή της αναξιότητας του Πέτρου ο Κύριος απαντά με μια πρόσκληση, «μὴ φοβοῦ· ἀπὸ τοῦ νῦν ἀνθρώπους ἔσῃ ζωγρῶν. «Από τώρα θα είσαι αλιεύς ανθρώπων».

Η ομολογία της αναξιότητάς μας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, θα γεννά το θαύμα, θα προσελκύει τη χάρη και την εύνοια του Θεού.

«Καὶ καταγαγόντες τὰ πλοῖα ἐπὶ τὴν γῆν ἀφέντες ἅπαντα ἠκολούθησαν αὐτῷ»: ας είναι αυτά τα λόγια, στο ξεκίνημα της νέας ιεραποστολικής, κατηχητικής χρονιάς εγερτήριο σάλπισμα για μια ζωή παραδομένη στην αγάπη του Θεού, υποτεταγμένη στο άγιο Θέλημά Του».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σημερινή Κυριακάτικη Θεία λειτουργία ήταν αθρόα η συμμετοχή των παιδιών που παρακολουθούν τις συντροφιές των Κατηχητικών της Ενορίας, καθώς και η προσέλευσή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.