Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, Β´ Λουκά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βαϊνιάς Ιεράπετρας. Πριν την Απόλυση προέστη στην τέλεση των εξάμηνων μνημοσύνων των μακαριστών Πρεσβυτέρας Ζαχαρένιας π. Σταύρου Ροβυθάκη και Δημητρίου Αχλάτη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος του Ι.Κ.Ν. Αγίας Φωτεινής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο Εφημέριος Βαϊνιάς πρωτ. Γεώργιος Γιανναδάκης και ο Αιδεσ. π. Εμμανουήλ Μπιτσακάκης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή από την Επί του Όρους ομιλία του Ι. Χριστού και στον «χρυσό κανόνα της ηθικής» που εγκαινίασε ο Κύριος με την ανατρεπτική διδασκαλία του: «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσι υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως». Η γνήσια αγάπη που προέρχεται από την ανακαινισμένη χριστιανική καρδιά αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, ακόμη και τους εχθρούς μας. Οικτίρμων είναι ο ίδιος ο Χριστός και εμείς καλούμαστε να του μοιάσομε ανεχόμενοι και αγαπώντας γνήσια τον συνάνθρωπό μας, χωρίς να περιμένομε κανένα προσωπικό αντάλλαγμα γιαυτό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη κέρασμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο επιμελήθηκε η Πρόεδρος κ. Χρυσούλα Νεοφώτιστου και τα Μέλη του Δ.Σ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.