Στον Ιερό Ναό Αγιου Χαραλάμπους και Χριστοφόρου στις Συκιές ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, το Σάββατο 9 Μαΐου 2020.

«Η Εκκλησία σήμερα, είπε ο Σεβασμιώτατος, συναντά τον μάρτυρα, άγιο Χριστοφόρο.Ο Συναξαριστής δια της προβολής και τιμής του αγίου προσώπου του μάς μεταφέρει στα ηρωικά πρωτοχριστιανικά χρόνια των Διωγμών, τότε που η αγάπη και η ομολογία της πίστης στο Θεό είχαν σκληρό τίμημα. Μήπως και τώρα δεν έχουν;

Ο Άγιος Χριστοφόρος ωραιοποίησε το δύσμορφο πρόσωπό του μέσα από τη ζωή της πίστης και της χάριτος του Θεού. Ας ομορφύνουμε την καρδιά μας δια της συμμετοχής στα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, ας βαδίσουμε στα αιματοβαμμένα ίχνη των αγίων κατέχοντας αγαπητικά τον Χριστό και κατεχόμενοι υπ’ Αυτού. Ο λόγος του Κυρίου σαφής και απόλυτος: «Ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐμοί μένει κἀγώ ἐν αὐτῷ». Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θεοποιεί τον άνθρωπο, τον κάνει «Χριστοφόρο».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε τον μακαριστό Γέροντα Αιμιλιανό-συμπληρώνεται σήμερα ένα έτος από την εκδημία του – ο οποίος υπήρξε μια χαρισματική προσωπικότητα με μεγάλη συμβολή στην αναγέννηση της Αθωνικής Πολιτείας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.