Την Κυριακή 7 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Δαδούτη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στα υψηλά νοήματα και τα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον και την επί του Όρους Ομιλία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, υπογραμμίζοντας ότι ο Ουράνιος Πατέρας μας γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες μας και εμείς θα πρέπει να ζητούμε «πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν». Επίσης, τόνισε ότι δεν μπορεί η καρδιά μας να είναι δοσμένη ταυτόχρονα σε πολλά πράγματα και να «δουλεύουμε δυσίν Κυρίοις», αλλά θα πρέπει να προσπαθήσομε να ιεραρχήσομε τις καθημερινές ανάγκες μας και να θέσουμε σε πρώτη προτεραιότητα την συνοδοιπορία μας με τον Χριστό.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού, Αιδεσιμ. Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης και Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος καθώς και οι νέοι Πρεσβύτεροι της Τοπικής Εκκλησίας Αιδ/τοι π. Γεώργιος Μαυρογιαννάκης και π. Εμμανουήλ Μπιτσακάκης.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.