Την Κυριακή 28 Ιουλίου, ΣΤ´ Ματθαίου και μνήμη της Οσίας Μητρός Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Κωνσταντίνου Γιακουμάκη, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία της ευαγγελικής περικοπής από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον και της θεραπείας του παραλυτικού, σημειώνοντας την πίστη του θεραπευομένου, την άφεση των αμαρτιών του από τον Θεάνθρωπο Κύριο πριν την θεραπεία του σώματός του, την πονηρία και σκότωση των Γραμματέων που αμφισβητούσαν τον Χριστό, και την εξουσία της ιάσεως και της θεραπείας που έδωσε ο Κύριος στους Αγίους του μέσα στην Εκκλησία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος του ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης και ο νέος Πρεσβύτερος της Μητροπόλεως π. Εμμανουήλ Μπιτσακάκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.