Την Κυριακή 15 Ioυνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγοκαι τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Εμμανουήλ Παπαβασιλείου στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Γούδουρα Σητείας.

Στην εγκάρδια ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα τηςευαγγελικής περικοπής της ημέρας, τονίζοντας ότι όντως ο σωστός χριστιανός είναι φως του κόσμου, που με το φωτεινό παράδειγμά του φωτίζει τους άλλους ανθρώπους, γι’ αυτό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ζητά ο χριστιανός σαν λυχνάρι να λάμπει και να ακτινοβολεί το φως του Χριστού, για να βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι τα καλά έργα και να δοξάζουν τον Θεό Πατέρα.

Επίσης, ο Σεβ.κ.Κύριλλος αναφέρθηκε και στους Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνας, τους οποίους τιμά σήμερα η αγία Εκκλησία μας, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετώπισαν την αίρεση του μονοφυσιτισμούκαι έλυσανοριστικά το χριστολογικό ζήτημααποφαινόμενοι ότι οι δύο φύσεις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστούυπάρχουν «ασυγχύτως,ατρέπτως, αδιαιρέτως,αχωρίστως».

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Γούδουρα Σητείας


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Γούδουρα Σητείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.