Την Κυριακή 29 Ioυλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το μνημόσυνο των μακαριστών Αικατερίνης Ζωιτσάκη (τεσσαρακονθήμερο), Εμμανουήλ Σκαρβελάκη (ετήσιο) και Σπυρίδωνος Μαρκάκη (ετήσιο) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Έξω Μουλιανών Σητείας.

Στην εγκάρδια ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι η ζωή μας μοιάζει με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Τιβεριάδας, στην οποία εάν έχουμε πίστη στον περιπατούντα επί της θαλάσσης Χριστό θα τη διαβαίνουμε χωρίς να μας καταποντίζουν οι τρικυμίες και τα καθημερινά προβλήματα, οι δυσκολίες και οι πειρασμοί,ε φορά ελεύθερα και αβιάστα με πίστη να δίνουμε το χέρι μας στον Χριστό, όπως ο απόστολος Πέτρος, και να μην δειλιάζομε από απιστία, καθώς «τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο συνταξ. Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Γεώργιος Τσικαλάκης προσφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά του ίδιου και σύσσωμης της Ενορίας για την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Σεβ. Μητροπολίτου στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Έξω Μουλιανών.

Όπως είπε «με τη χάρη της Ιερωσύνης και ειδικότερα της Αρχιερωσύνης ο άνθρωπος αποκτά την ύψιστη τιμή και ευλογία να γίνεται ορατό σημείο της παρουσίας του Χριστού στον κόσμο, να συγκροτεί λειτουργικά και αγιοπνευματικά τον θεσμό της Εκκλησίας να αναδέχεται πατρικά και να οδηγεί στον δρόμο της εν Χριστω ζωή και σωτηρίας τα «έγκονα», τα παιδιά που του χάρισε ο Θεός.

Όλοι εμείς, λοιπόν, η μικρή οικογένεια της Εκκλησίας, που παροικεί στο χωριό των Έξω Μουλιανών, υποδεχόμαστε σήμερα με μεγάλη χαρά τον Πατέρα της Τοπικής μας Εκκλησίας και Πατέρα μας.

Ευχόμαστε υιϊκώς να σας αξιώσει ο Θεός να χαρείτε με τη χαρά που χάρηκε ο πατέρας της ευαγγελικής περικοπής όταν επέστεψε ο υιός του εν μετανοία και να έχετε εμπνευσμένη από το Άγιο Πνεύμα Ποιμαντορία, και να οδηγείτε όλους εμάς, τα λογικά πρόβατα, στην ποίμνη της Βασιλείας Του.

Τέλος, ο π. Γεώργιος Τσικαλάκης ευχήθηκε πολλά και ευφρόσυνα τα έτη στον Σεβ. κ. Κύριλλο και, σε ένδειξη υιϊκής αγάπης και τιμής, του προσέφερε ως συμβολικό δώρο μια ποιμαντορική ράβδο «για να προπορεύται ως καλός ποιμήν, κατά τον λόγον του Κυρίου και να οδηγεί το λογικό ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός στο δρόμο της Βασιλείας Του».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Εφημέριο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους του Ενορίτες των Έξω Μουλιανών, και ευχήθηκε σε όλους τη ευλογία του εν Τριάδι Θεού στη ζωή και τα έργα τους και καλό Δεκαπενταύγουστο.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Έξω Μουλιανών Σητείας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Έξω Μουλιανών Σητείας


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Έξω Μουλιανών Σητείας


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Έξω Μουλιανών Σητείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.