Με αναστάσιμη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Τετάρη 8 Μαΐου, εορτή του θαύματος της κόνεως του τάφου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Νέας Ανατολής Ιεράπετρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Ειδικότερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μίλησε στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για την ανάδυση θαυματουργικής κόνεως από τον τάφο του Αγίου Ιωάννου, σημειώνοντας ότι, ύστερα από θείο φωτισμό, ο άγιος γνώριζε ότι επρόκειτο να μεταστεί από την παρούσα ζωή στην αιώνια και ατελεύτητη, και βγήκε έξω από την Έφεσο με τους μαθητές του υποδεικνύοντας να ανοιγεί τάφος, στον οποίο μπήκε μέσα ζωντανός και κοιμήθηκε με ειρήνη, αποτελώντας έκτοτε ο τάφος του πηγή ιαμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο ηγαπημένος Μαθητής, παρθένος και επιστήθιος φίλος του Κυρίου χαρακτηρίζεται ως ο «Ευαγγελιστής της αγάπης» και ευχήθηκε σε όλους να κάνουμε πράξη την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο και να έχουμε τις ικεσίες του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλος απένειμε Δίπλωμα Τιμής στον συνταξιούχο Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Ζερβάκη, εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τον δίκαιον έπαινον της Τοπικής Εκκλησίας για τη μακρόχρονη και πολύπλευρη προσφορά του και για την ευδόκιμη διακονία του επί 58 συναπτά έτη στο ιερό θυσιαστήριο.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι π. Ιωάννης είναι ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου και ότι ακολουθεί το παράδειγμα του μαθητού της αγάπης Ευαγγελιστού Ιωάννου, γιατί από το 1961 που διακόνησε αρχικά ως Εφημέριος στην Ενορία Μύθων μέχρι και σήμερα, που βρίσκεται στην ηλικία των 84 ετών, υπηρετεί με φιλότιμο, αυτοθυσία και αγάπη το ποίμνιό του.

Υπήρξε ο πρωτεργάτης για την ίδρυση και οργάνωση της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέας Ανατολής το έτος 1975, και ο πρώτος Εφημέριος αυτής. Ευχήθηκε δε στον π. Ιωάννη ο Θεός να του χαρίζει δύναμη να σηκώνει τον Σταυρό της ασθένειας και σύντομα να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν, ώστε να συνεχίσει να ιερουργεί και να βιώνει το χάρισμα της Ιερωσύνης έως τα βαθειά του γεράματα.

Ο π. Ιωάννης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την ύψιστη τιμή της απονομή του Διπλώματος Τιμής, επισημαίνοντας ότι σε όλη την ιερατική σταδιοδρομία του προσπάθηκε να είναι τίμιος εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου, έχοντας πάντοτε ως υπόδειγμα τον Αρχηγό της πίστεώς μας, Κύριο ημών Ιησού Χριστό, καθώς και τον σήμερα τιμώμενο άγιο και προστάτη της Ενορίας «Ευαγγελιστή της αγάπης» Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Τέλος, ζήτησε από όλους τήν προσευχἠ τους για νά μπορέσει να σηκώσει τον βαρύ σταυρό της δοκιμασίας της υγείας του.

Παράλληλα ο Σεβ. κ. Κύριλλος παρουσίασε στους ενορίτες τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσιμώτατο π. Εμμανουήλ Προϊστάκη, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν Εφημέριος της Ενορίας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού, ενώ παράλληλα κάλυπτε τις λειτουργικές και λοιπές ποιμαντικές ανάγκες των Ενοριών Αγίου Σπυρίδωνος Ρίζας και Αγίων Κων/νου και Ελένης Μεταξοχωρίου Ιεραπέτρας.

Ο νέος Εφημέριος της Ενορίας αντιφώνησε κατάλληλα τον Σεβασμιώτατο και υποσχέθηκε ότι θα αναλώσει όλες τους τις δυνάμεις για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου και να εργαστεί άοκνα, όπως ο προκάτοχός του και σήμερα τιμώμενος π. Ιωάννης Ζερβάκης, για την προαγωγή της Ενορίας, υπακούοντας πάντοτε στα κελεύσματα της Εκκλησίας και στις σοφές υποδείξεις και εντολές του Επισκόπου του.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.