Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό Τιμίας Ζώνης στην Νέα Τίρυνθα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο.

Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε επί της φιλοξενίας στον Ιερό ναό της Τιμίας Κάρας μτου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Το ιερό λείψανο ήρθε πρώτη φορά στην Αργολίδα και η υποδοχή έγινε στον ενοριακό Ιερό Ναό Τμίας Ζώνης Νέας Τίρυνθας Ναυπλίου την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Θα παραμείνει προς προσκύνηση στο ναό μέχρι της 5 Νοεμβρίου το απόγευμα.

Μετά την υποδοχή τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του δεξιού κλίτους του Ι.Ν. Τιμίας Ζώνης Ν. Τίρυνθας από τον Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρο Αθανασόπουλο, το οποίο αφιερώθηκε στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο με την ευλογία και ευχή του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Ο Καθηγούμενος Γέρων Αλέξιος και η περί αυτόν αδελφότητα αποδέχθηκαν το αίτημα της τοπικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου για να έρθει το τίμιο λείψανο προς προσκύνηση στο Ναύπλιο.

Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την τέλεση της θείας λειτουργίας καθώς και τον Καθηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος για την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου στην Τίρυνθα.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε αρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού εφημερίου π. Γεωργίου κτήτορος του Ναού της Παναγίας κατά την περίοδο 1940 – 1950.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.