Στον Ιερό Ναό του Αγιου Γεωργίου στο Καλοχώρι ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021.

«Ο σύγχρονος πολιτισμός και ο κόσμος, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος αρχίζοντας το κήρυγμά του, με πείσμα αρνείται την παρουσία του Χριστού στην ιστορία. Οι ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύουν την τοποθέτηση φάτνης και την διατύπωση της ευχής «καλά Χριστούγεννα». Η εορτή των Χριστουγέννων καθίσταται πλέον εμπορικό γεγονός. Η ειδωλολατρία εμφανίζεται πάλι».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Γενεαλογικό Δένδρο του Χριστού και επεσήμανε τη σοφία με την οποία ο Θεός εξύφανε το θεϊκό Του σχέδιο αξιοποιώντας την παρουσία κάθε προσώπου. Η παρουσίαση του γενεαλογικού δένδρου συνιστά ένα είδος προσκλητηρίου των προγόνων του Ιησού. Στην προσωπογραφία του Μνήστορος Ιωσήφ σταμάτησε ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας τη δεκτικότητα και την υποταγή του δικαίου, πλην αδικημένου Ιωσήφ, στο θέλημα του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των κεκοιμημένων πατέρων της Ενορίας π. Ιωάννου και π. Ευδοκίμου μνημονεύοντας τον κόπο της διακονίας τους και ευχόμενος να λειτουργούν στην αιωνιότητα στο Ουράνιο θυσιαστήριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.