Στο μικρό Ναΰδριο του αγίου Φιλίππου, το οποίο φιλοξενείται εντός του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ιερούργησε, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Η συνάντηση με το θαύμα προϋποθέτει πίστη και αυτοπαράδοση στην Πρόνοια του Θεού, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος με οδηγό την πατερική θεολογία, αποκρυπτογράφησε τα μηνύματα της Ευαγγελικής Περικοπής: το άνοιγμα και τη δεκτικότητα της ψυχής του τυφλού, τη δυνατή του πίστη και το θαύμα ως αμοιβή της πίστης του. Η συνάντηση του τυφλού με τον Κύριο «σφραγίζεται» με τη σκηνή της προσχώρησης του τυφλού στον κύκλο των μαθητών του Κυρίου».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον υπεύθυνο κληρικό, π.Αθανάσιο Παπαθανασίου για τους καλούς κόπους του για τον ευπρεπισμό και την ανακαίνιση του Ιερού Ναού, καθώς και για την ανύστακτη ποιμαντική του μέριμνα, προσφυώς υπενθύμισε ότι «ο Άγιος Φίλιππος» φιλοξενούμενος στο Σιδηροδρομικό Σταθμό υποδηλώνει «το εφήμερο της ζωής μας …ταξιδιώτες όλοι, οδεύοντες προς τον Τελευταίο Σταθμό».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.