Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Διαβατών, στο γενέθλιο τόπο, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή φωτίζοντας το γεγονός της απελευθέρωσης του δαιμονιζόμενου από την αιχμαλωσία των δαιμονίων και τόνισε ότι τα δαιμόνια ομολογούν τη θεότητα του Ιησού, αλλά δεν ταπεινώνονται. Οι δαίμονες έχουν την τάση να βασανίζουν τον «αιχμάλωτό τους» καταδικάζοντας τον σε απομόνωση και μοναξιά: προϊόντα της ατομοκεντρικότητας και της δαιμονικής εγωπάθειας.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, αφορμώμενος, από την παρουσία του επιτόπιου Μικρασιατικού Συλλόγου, έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις κοιτίδες του Ελληνισμού στη γη της Ιωνίας. Με έκδηλη συγκίνηση έδωσε το γεωγραφικό στίγμα των πόλεων που κυοφόρησαν το σπουδαίο Ελληνικό Πολιτισμό, ο οποίος αγκάλιασε όλη την οικουμένη. Έγινε Οικουμενικός! Σε αυτό το σημείο επικαλέστηκε τη φράση του Μ. Θεοδωράκη «Αν δεν είσαι εθνικός, δεν μπορείς να γίνεις οικουμενικός!».

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε τελώντας τρισάγιο στη μνήμη των αδίκως σφαγιασθέντων και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη ζοφερά ημέρα της Μικρασιατικής Καταστροφής: «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι στο ντουνιά, δεν έχει γίνει !».

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Ι. Ιωαννίδης, οι Βουλευτές κ. Θ. Καράογλου, ο κ. Γ. Αρβανιτίδης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μικρασιατικού Συλλόγου Διαβατών και πλήθος πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.