Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ανακαινισμένο Ναό Αγίου Νικολάου στην πόλη Ελίν Πελίν.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 που η εκκλησία μας εορτάζει τη Σύλληψη του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή, στον Ιερό Ναό «Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού», στην πόλη Ελίν Πελίν με αφορμή την ανακαίνιση του Ναού.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων

Την εορταστική Θεία Λειτουργία τίμησαν ο κ. Ivaylo Simeonov, δήμαρχος του δήμου Ελίν Πελίν, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, καθώς και δεκάδες ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ στο κήρυγμα του προς τους πιστούς, από τον ανακαινισμένο πλέον Ιερό Ναό, μίλησε για το εορτάζον γεγονός, καλώντας τους πιστούς να ζήσουν τη ζωή τους με ισχυρή πίστη, εμπιστοσύνη στον Θεό και κυρίως υπακοή και αγάπη.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον εφημέριο του Ναού π. Ιβάν, αλλά και όλους όσους εργάστηκαν για την ανακαίνιση και ευχήθηκε υγεία, χαρά, ειρήνη και πνευματική δύναμη.

Ο π. Ιβάν, από την πλευρά του επεσήμανε ότι πρόκειται για το πρώτο στάδιο της επισκευής και αποκατάστασης του ναού και εξέφρασε την ελπίδα σταδιακά όλος ο ναός να ανανεωθεί και να προβληθεί σε όλο του το μεγαλείο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.