Στο πλαίσιο της αφιερώσεως από την Ιερά Μητρόπολη Χίου του σωτηρίου έτους 2020 στον Ευαγγελιστή Μάρκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ιερούργησε στο ιερόν παρεκκλήσιον Αγίου Μάρκου της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Καρδαμύλων την Κυριακήν 19 Ιουλίου 2020.

Ο Σεβασμιώτατος στο θείο κήρυγμα αφού ανεφέρθη στο πρόγραμμα των εκκλησιαστικών συνάξεων για τον Ευαγγελιστή Μάρκο, ανέλυσε με βαθύ περιεχόμενο, αλλά και απλό διδακτικό λόγο την Θεολογία της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου και τον «φιλάνθρωπο», δηλαδή ευεργετικό, για την σωτηρία του ανθρώπου χαρακτήρά της.

Στο πέρας της Θ. Λειτουργίας ετελέσθη αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Αντωνίου και Αικατερίνης Χαροκόπου, τα τέκνα των οποίων προσέφεραν την αξιόλογη επιστημονική βιβλιοθήκη του πατέρα τους Καθηγητού Αντωνίου Χαροκόπου στην Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «Άγιος Αγαπητός».

Στη συνέχεια και στην Ενοριακή Αίθουσα ο Σεβασμιώτατος Χίου είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με γηραιοτέρους και νεωτέρους Ενορίτες και Ενορίτισσες, καθώς και με την οικογένεια Χαροκόπου να συζητήσει θέματα της επικαιρότητος, προσεγγίζοντάς τα από εκκλησιαστικής και ιστορικής πλευράς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.