Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη, στην οποία είναι αποθησαυρισμένη η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Χορταϊτίσσης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε τη σημειολογία της έννοιας «μεταμόρφωση» και πώς αυτή ως δυναμική ενυπάρχουσα σε κάθε πιστό συνδέεται με την κατάκτηση της Βασιλείας των Ουρανών και τη θέαση του ακτίστου Φωτός.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, ευλόγησε τον «καρπόν της αμπέλου», κατά την ιερατική παράδοση, και σημείωσε προσφυώς ότι «η ιερατική –αρχιερατική στην προκειμένη περίπτωση –ευλογία των σταφυλιών έρχεται να υπομνήσει στον άνθρωπο ότι είναι ο διαχειριστής της Δημιουργίας και οφείλει στο δώρο του Θεού να προσφέρει ως αντιδώρημα τα πρώτα γεννήματα».

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Δήμαρχος του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και πιστοί που αγαπούν το μοναστήρι και ήθελαν να γίνουν κοινωνοί στη χαρά της Πανήγυρης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.