Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, η Εκκλησία μας τίμησε την αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου. Στην Ιερά Μητρόπολή μας τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην προσφάτως ανασυσταθείσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Συντζάφι Χρυσάφων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, έγινε η εγκατάσταση της Διοικούσας Επιτροπής της Μονής της οποίας Πρόεδρος θα είναι ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και μέλη ο εφημέριος Χρυσάφων π. Νικόλαος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Χρυσάφων κ. Ιωάννης Παναγάκης, ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν Διοικητής του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης κ. Γεώργιος Κοντός, ο εκπαιδευτικός, θεολόγος και συγγραφέας κ. Νικόλαος Κουφός και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων κα Ιωάννα Βαρβιτσιώτη.

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής μίλησε ο κ. Νικόλαος Κουφός, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο σπουδαίο γεγονός που τιμάει την ημέρα αυτή η Εκκλησία μας. Ακολούθως μίλησε για την σημαντική ιστορία της Μονής, ενώ ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική επιλογή και την εμπιστοσύνη του στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής διαβεβαιώνοντας ότι όλοι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναγέννηση της ιστορικής αυτής Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατακλείοντας τη λατρευτική σύναξη μίλησε αρχικά για την αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ανασύστασης έξι ιστορικών Μονών στην Μητρόπολή μας, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και κατά τον Αγώνα της Απελευθέρωσης το 1821, ενώ ευχήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή να καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει σημαντικό έργο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε μνημόσυνο για τους αειμνήστους κτήτορες, ευεργέτες, ανακαινιστές και διακονούντες τη Μονή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.