Το πρωί της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, κατά το έθος, την βάπτιση της μικρής Εμμέλειας, κόρης του Διακόνου Κωνσταντίνου Λαδομένου και της αγαπητής διακόνισσας Στυλιανής.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ευχήθηκε ολοψύχως και εγκαρδίως στους γονείς και την ανάδοχο της μικρής Εμμέλειας και ανέφερε για την τήρηση της παλαιάς αυτής τυπικής διατάξεως της Βάπτισης: «Κατά τα παρελθόντα έτη, όταν ακόμη το Μυστήριο του Βαπτίσματος δεν αποτελούσε άλλη μια κοινωνική εκδήλωση αλλά ουσιαστική και βιωματική ένταξη του νεοφώτιστου στο Σώμα της Εκκλησίας, καθιερώθηκε να επιτελείται ως αναπόσπαστο μέρος του κεντρικού Μυστηρίου της Εκκλησίας, την Θεία Λειτουργία.

Ήταν ο καλύτερος τρόπος να ανακοινωθεί η ένταξη ενός νέου μέλους στο Σώμα του Χριστού. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να επιστρέψουμε στις ρίζες και τις παραδόσεις μας, έχοντας συναίσθηση και επίγνωση κάθε φορά που συμμετέχουμε και εμείς σε ένα τέτοιο Μυστήριο».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.