Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία Μαθητών και Μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, τελέσθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, εις τον αφιερωμένο στους νέους και στα παιδιά, Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, την οποία την πραγματοποίησε μέσα από διάλογο μετά παιδιά, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, απευθύνοντας τα επίκαιρες πατρικές παραινέσεις και προτρέποντας τα, να εορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα μαζί με το Τιμώμενο πρόσωπο που είναι ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος γεννήθηκε για να έχει δικαίωμα στην αιώνια ζωή ο καθένας από εμάς, ενώ καταλήγοντας τα προέτρεψε να μην χάνουν ποτέ την Πίστη τους και να κάνουν τις σωστές επιλογές για την πορεία της ζωής τους, έχοντας ως οδηγούς τους βίους των Αγίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εδέχθη εις το γραφείο του εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητού της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξιάρχου Σωτηρίου Κωστάκογλου, τον οποίο και ευχαρίστησε για τα προσφερόμενα εκ μέρους της Μονάδος, δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους αδελφούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, καθώς επίσης και του Διοικητού της 1ης Ταξ. ΚΔ-ΑΛ Ρεντίνας, Ταξίαρχου Δημητρίου Βουνίσιου, με τους οποίους και συζήτησαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, ανταλλάσσοντας στο τέλος και τις καθιερωμένες ευχές, επ΄ ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.