Με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτάζονται τα 1.100 χρόνια (920 μ.Χ.) από τη συνάντηση των Αγίων, Θεοδοσίου του Νέου και Ιαματικού και Πέτρου Επισκόπου Άργους στην ιστορική μονή του Αγίου Θεοδοσίου στο Παναρίτη Αργολίδας.

Η εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής Σάββατο 11 Ιουλίου με τη συνάντηση των Ιερών Λειψάνων των δύο Αγίων της Αργολίδας στον ομώνυμο Ναό της Συναντήσεως , που βρίσκεται πριν το μοναστήρι.

Η υποδοχή των λειψάνων των Αγίων Πέτρου και Θεοδοσίου στον τόπο της Συναντήσεώς τους έγινε από τους Μητροπολίτες Άρτης Καλλινίκου και Αργολίδας Νεκταρίου.

Την ημέρα της εορτής Κυριακή 12 Ιουλίου εψάλλει ο Όρθρος και τελέσθηκε Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἄρτης κ. Καλλινίκου.

Το απόγευμα στις 7:30 θα ψαλούν ὁ μεθεόρτος εσπερινός και η παράκληση των αγίων Πέτρου και Θεοδοσίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου. Μετά το πέρας των ἱερών ἀκολουθιών, θα γίνει η αναχώρηση των ἱερών λειψάνων.

Ο Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός,γεννήθηκε στην Αθήνα το 862 μ.Χ. από ευσεβείς χριστιανούς γονείς. Από νεαρή ηλικία φάνηκε η θερμή πίστη πού τον διακατείχε και η μεγάλη αγάπη προς τούς συνανθρώπους του. Για αυτό, πριν ασπασθεί τον μοναχικό βίο διένειμε όλη την περιουσία του στους φτωχούς και έπειτα αποσύρθηκε για ησυχία λίγο έξω από την Αθήνα. Όμως το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες του τον αναζητούσαν καθημερινά προς ενίσχυσή τους, τον ανάγκασε να καταφύγει σε μια σπηλιά ανατολικά του Άργους και να ασκητέψει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.