Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Κληρικούς του Ι. Ναού.

Στον λόγο του προς τους Πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν να Εκκλησιαστούν, τηρώντας πάντοτε τα μέτρα, που οι αρμόδιοι έχουν επιβάλλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της COVID-19, ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα τονίζοντας ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τον Θεό και οφείλει να ζει κατά Θεόν, προσπαθώντας να μην φθείρει το σώμα του με αμαρτίες και ανομίες, καθώς το σώμα, που μας χάρισε ο Θεός, είναι Ναός Θεού Ζώντος. Παράλληλα προέτρεψε τους Πιστούς να ζουν την ζωή τους συνετά και χωρίς να φοβούνται τα γήινα, παρά μόνον με φόβο Θεού να αγωνίζονται καθημερινά, ώστε να αποκτήσει η ζωή τους ένα ιδιαίτερο νόημα και ει δυνατόν να φτάσουν και στην αγιότητα.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε το 40νθήμερο Μνημόσυνο του Αστυνομικού Περικλή Δενεσάκη και με λόγους παρακλητικούς παραμύθησε την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι, στην οποία και εψάλη η Ι. Ακολουθία του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος (Ψάρι) Κορινθίας, ομιλήσας στην Ι. Αδελφότητα επικαίρως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.