Στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Τραγάνας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021, προκειμένου να τελέσει την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Πρεσβυτέρας Αλεξάνδρας Δημητρέλου - Ψαροπούλου, συζύγου του Ιερέως π. Φιλίππου Δημητρέλου, Εφημερίου του ως άνω Ι. Ναού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και πριν τελέσει το Ι. Μνημόσυνο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε με αφορμή την αυξητική τάση των κρουσμάτων και των θανάτων από τον Covid-19 και την μακρά περίοδο των κλειστών Εκκλησιών και των αυστηρών μέτρων και επεσήμανε την ανάγκη να προσέχουμε και να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα. Παράλληλα όμως, τόνισε ότι, όσοι πιστεύουμε στον Αναστάντα Κύριο μας και ζούμε κατά το θέλημά Του, η ζωή μας δεν θα περιοριστεί στα 50, 60, 100 χρόνια της επίγειας ζωής μας, αλλά θα είναι αιώνια ζωή κοντά Του. Οφείλουμε, ως Χριστιανοί, να μην μας ενδιαφέρει πότε θα φύγουμε, αλλά να είμαστε προετοιμασμένοι γι᾿ αυτή την ώρα της εξόδου μας από την παρούσα ζωή κυρίως με το να δεχθούμε το κατ᾿ εξοχήν «εφόδιο» της αιώνιας ζωής, την μεγίστη προσφορά της Εκκλησίας, που είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού «εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν και καί εἰς ζωήν αἰώνιον». Για μας τους Χριστιανούς αυτό είναι το «εμβόλιο» της αθανασίας και μ᾿ αυτό θα αντιμετωπίσουμε όχι μόνο την σημερινή πανδημία αλλά και όλες τις σωματικές και ψυχικές ασθένειες, δείχνοντας διάθεση διόρθωσης βίου και μετανοίας, μέσω των οποίων θα αποκτήσουμε τις προϋποθέσεις για την αιώνια μακαριότητα.

Δεν παρέλειψε ο Σεβασμιώτατος να απευθύνει παρηγορητικούς και υποστηρικτικούς λόγους τόσο προς τον Ιερέα σύζυγό της π. Δημήτριο και την οικογένειά του όσο και προς την οικογένεια του μακαριστού Δημητρίου Κατσάνου, που τελέστηκε επίσης το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνό του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.