Στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021, όπου και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αδικοχαμένης Φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ερμήνευσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής, απόσπασμα από την Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, τονίζοντας ότι, «Θεοῦ γάρ ἐσμεν συνεργοί· Θεοῦ γεώργιον, Θεοῦ οἰκοδομή ἐστε» (Α΄ Κορ. γ΄, 9)εμείς δηλαδή, είμεθα συνεργάτες στο έργο του Θεού, που καλλιεργεί και οικοδομεί τις ψυχές των πιστών. Έχοντας κατά νου αυτό, που ο Άγιος Παύλος γράφει στους προπάτορες μας, οφείλουμε ότι πράττουμε να το κάνουμε με φόβο Θεού και πάντοτε να «οικοδομούμε» κάθε τι υλικό και πνευματικό, πάνω στο ασάλευτο θεμέλιο της Πίστεώς μας, τον Σωτήρα μας Χριστό.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με παρηγορητικούς λόγους προς την οικογένεια και τους γονείς της αδικοχαμένης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου ενώ προσέφερε στην οικογένεια μια εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ως και το βιβλίο με τις Δύο προς Κορινθίους Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Μετά το πέρας του Ι. Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος είχε για μια ακόμα φορά κατ᾿ ιδίαν συνάντηση και συζήτηση με τους γονείς και τους συγγενείς της μακαριστής Γαρυφαλλιάς.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.